Haar vrolijke, directe en soms confronterende werken zijn een reactie op actuele thema’s in de kunstwereld en doen in eerste instantie denken aan schijnbaar achteloos genoteerde droedels vol bloemen, wolken, krullen en guirlandes. Haar werk polemiseert tevens over de vraagstelling wat men in het algemeen typisch ‘vrouwelijk’ vindt.

 

 

Van der Stokker maakt met name muurschilderingen en werkt veelal in situ. Composities die ze eerst op klein formaat maakt worden monumentaal uitvergroot in vrolijke, fluorescerende kleuren. Die opzet wordt verwerkt tot speelse, decoratieve vormen. De muurschilderingen combineert ze soms met ruimtelijke elementen en werk op papier.

 

 

CV

Van der Stokker studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost in Breda (1975-1979). In de jaren 80 opende ze een galerie in New York waar ze werk van andere kunstenaars toonde. Tentoonstellingen van haar eigen werk vonden onder andere plaats in Centre Pompidou (Parijs), Tate St. Ives – New Museum (New York), Stedelijk Museum-Amsterdam, Museum Boymans van Beuningen – Rotterdam en het Hammer Museum (Los Angeles).

Daarnaast voerde ze een aantal grootschalige projecten uit in de openbare ruimte zoals de Celestial Teapot, Hoog Catharijne, Utrecht, (2013) en Pink Building tijdens de World Expo in Hannover (2000).

 

 

De Jeanne Oosting Prijzen 2021 zijn toegekend aan beeldend kunstenaars Lily van der Stokker en Nour-Eddine Jarram. De jury, bestaande uit collega-kunstenaars Maaike Schoorel (voorzitter), Hadassah Emmerich en Lieven Hendriks, koos voor Lily van der Stokker en Nour-Eddine Jarram op grond van eigenheid, zeggingskracht en constante kwaliteit binnen hun oeuvre.

De prijs is een stimulans voor kunstenaars die figuratie betrekken in hun werk. Lily van der Stokker en Nour-Eddine Jarram ontvangen elk een geldbedrag van € 7.500 en een bronzen legpenning.

Het werk van beide laureaten is 7 t/m 29 augustus 2021 te zien bij ROZENSTRAAT – a rose is a rose is a rose, Rozenstraat 59 in Amsterdam.

De officiële prijsuitreiking en presentatie van het juryrapport vinden plaats op zondag 29 augustus om 16u tijdens de finissage van de tentoonstelling.